Opskrift - Gedeost-cheesecake
Til en 24 cm-springform
(En hel pakke fast honning benyttes i alt - 425 g)
Bund:
1 pk fuldkorns digestive
125 g smeltet smør
4-5 spsk smeltet honning (som bliver fast når kold)
- Blendes sammen og presses i smurt form; stil på køl.
Ostecreme
200 g gedeost (evt kun 100 g - den er ret stærk i smagen)
200 g flødeost (300 g, hvis kun 100 g gedeost bruges)
1 Vaniljestang
150-200 g honning
1 citron/lime, saften
- Blendes sammen og smages til
1 Lime, saften
3 plader husblas, lægges i blød
- Smeltes sammen og piskes i osteblandingen
1/2 l piskefløde
- Piskes og vendes i osteblandingen
1. Cheesecake-massen hældes på bunden
2. Resten af honning puttes i pose og et swirl-mønster laves (en spiral først og derefter trækkes med kniv igennem spiralen)
3. Server evt med frugt/marmelade